OEM Motor AB

Drivelektronik

Vi erbjuder ett brett sortiment inom drivelektronik med funktioner som; enklare On/Off styrningar, varvtalsreglering och positionering till avancerade servosystem med integrerad drivelektronik och BUS-kommunikation Vid behov av att kontrollera det mekaniska arbetet en motor skall utföra kan drivelektroniken kopplas till motorn för att omvandla rörelsen till önskad funktion, antingen integrerad i motorn eller som separat enhet.

Motorer och växlar

På elmotorer upp till 1 kW har vi Sveriges bredaste sortiment av AC, DC, BLDC och stegmotorer. Motorerna kan kompletteras med olika typer växlar samt tillbehor som encoder och broms. Motorer upp till 5 kW kan erbjudas på förfrågan. Vi erbjuder aven helhetslösningar där vi kan kombinera produkter från flera produktsortiment samt montera kablage och kontakter.

Transmission

Inom kuggremmar har vi ett av marknadens bredaste sortiment. Från miniatyr- till high powerdrifter. Vi tar aven fram specialremmar enligt ritning eller önskemal, t.ex. remmar med medbringare, styrkil och beläggningar. Vi erbjuder en helhetslösning på kuggremstransmissioner. Det innebar kuggremmar i kombination med kuggremshjul i standardprofil, alternativt specialhjul som tillverkas enligt ritningsunderlag.

Linjära produkter

I produktsortimentet finns skenstyrningar, kulskruvar, linjärenheter och ställdon. Vi kan erbjuda allt från miniatyrdrifter på 1 mm i diameter med låg friktion, till skenstyrningar som klarar laster upp till 410 kN. I vårt breda stalldonssortiment finns linjära ställdon som klarar drifter med mindre krav upp till industriella ställdon som klarar upp till 200 kN.


Bredd, kompetens och närhet är OEM Motors nyckelord och de går som en röd tråd genom hela företaget.
OEM Motor AB grundades 1 januari 2004 och är ett helägt dotterbolag till OEM International AB. Verksamheten startades och bedrevs tidigare som ett affärsområde i OEM Automatic och vi har mer än15 års erfarenhet av försäljning av motorer och kuggremstransmissioner. September 2010 förvärvade OEM International All Motion Technology AB. Sedan början av 2011 är all verksamhet integrerad i OEM Motor AB. Hösten 2015 utökade OEM Motor sitt sortiment genom förvärvet av Vanlid Transmission AB. OEM Motor har huvudkontor och lager i Tranås samt säljkontor i Stockholm, Malmö och Hultsfred.

OEM Motor har utvecklats till ett ledande handelsföretag och kunderna är i huvudsak maskin- och apparatbyggare som har behov av en rörelse, rotation eller kraftöverföring. Vi representerar över 30 specialiserade tillverkare och erbjuder en stor bredd av heltäckande lösningar, komponenter eller sammansatta system.