Elmotorns dag 7 oktober
Publicerat: 2021-10-07

Idag firar vi Elmotorns dag | 7 oktober

Elmotorns dag infaller varje år den 7 oktober och är instiftad av ELR (Elektromekaniska Lindningsverkstädernas Riksförbund) för att belysa elmotorns styrka i vardagen. Elmotorn är en riktig trotjänare som används överallt i vår vardag.

Företagsnytt

Elmotorer finns överallt runt omkring oss både inom industri, sjukvård, produktion och i ditt boende.  Elmotorer används också för att driva till exempel rulltrappor, hissar och stora luftkonditioneringssystem och numera allt oftare i tunga industrifordon, bussar och personbilar.

På OEM Motor har vi ett heltäckande sortiment av AC-, DC-, BLDC- och stegmotorer. Motorerna kan kompletteras med olika typer av växlar samt tillbehör som pulsgivare och broms. Vi har även motorer som är anpassade för tuffa miljöer med IP-klassning upp till IP69K, ATEX-miljöer, extrema temperaturer, vakuum samt i rostfritt utförande. Vi erbjuder även energisnåla IEC-motorer. Större andelen av motorerna som lämnar vårt lager är i någon form kundanpassade, allt för att hitta rätt lösning i applikationen.

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

phone 075 - 242 44 00

Skicka e-post Skicka e-post