Magnus Ahlgren VD OEM Motor
Publicerat: 2023-01-23

Välkommen Magnus Ahlgren | ny VD på OEM Motor

Lär känna Magnus Ahlgren, som sedan några veckor tillbaka är ny VD på OEM Motor. Magnus har en gedigen erfarenhet inom sälj, teknik och ledarskap. Fokus framåt blir att utveckla individer, lära känna våra kunder och vässa till vårt erbjudande.

Företagsnytt

berätta om dig själv och din bakgrund

Jag är 51 år och uppvuxen i Karlskrona. Jag är utbildad produktionstekniker och har studerat på universitet i Linköping med en ursprungstanke att bli lärare. Under ett studieuppehåll 1996 sökte jag mig till OEM Automatic i Tranås som marknadsassistent. Där stannade jag kvar i många år och i olika roller. Bland annat som KAM-säljare och säljledare men framför allt har jag haft rollen som Affärsområdeschef för område Tryck & Flöde de senaste 15 åren. Därtill har jag haft ett antal styrelseuppdrag i andra länder och som ordförande för vårt systerbolag Telfa.

Jag är en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna. Gillar att tävla och gillar att vinna. På min fritid har jag fått utlopp för det i fotbollen. Dels har jag varit aktivt själv men jag har också varit och är ledare i fotboll. Just nu tränar jag ett gäng 13-åringar. Det tycker jag är väldigt roligt och det ger mig mycket energi.

vad driver dig?

Jag tycker om att jobba med människor. Redan tidigt i mitt liv har jag stött på många olika typer av människor. Min mor arbetade inom handikappomsorgen och jag fick ofta följa med henne till jobbet. Att få lära känna och vara nära personer med t.ex. Downs syndrom har varit väldigt lärorikt för mig. Jag insåg ganska tidigt att om jag kunde kombinera att jobba med människor, teknik och även få in lite tävling, så blir det både kul och givande. Att få utveckla ett lag eller team där varje roll är viktig och behöver olika typer av coachning, är väldigt stimulerande. Tydliga mål är också otroligt viktigt.

"Kombinationen av att jobba med människor, teknik och även få in lite tävling, är både kul och givande."

vad händer på oem motor framöver?

Vi ska fortsätta utveckla vårt erbjudande mot kund. Både hemsidan, värdebaserad försäljning och hållbarhet är viktiga delar i det arbetet. Den kompetens och affärsmodell som vi har är unik i branschen och det ska vi bli ännu tydligare med att kommunicera. Vi erbjuder inte bara komponenter utan snarare lösningar som gör våra kunder mer kostnads-och energieffektiva.

vad ser du mest fram emot i din nya roll?

Träffa våra tillverkare naturligtvis, men inte minst träffa våra kunder. Det ska bli väldigt spännande att höra hur de ser på oss som leverantör och hur vi kan hjälpa våra kunder att växa.

"Jag tror på att utveckla individer"

Framför allt ser jag fram emot att lära känna och utveckla alla nya människor i den här organisationen. Jag tror på att utveckla individer, och olika individer behöver olika typer av utveckling. Vi är alla olika och det är det som bygger ett starkt och framgångsrikt lag.

Vi välkomnar Magnus till OEM Motor och passar även på att rikta ett stort tack till Fredrik Falkenström för sina 20 år på bolaget och i rollen som VD.
fredrik falkenström magnus ahlgren
Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

phone 075 - 242 44 00

Skicka e-post Skicka e-post