walter stoltz trainee
Publicerat: 2021-09-17

Välkommen Walter | OEM Motors nya trainee

Walter Stoltz är vår nya trainee. Han kommer närmast från Teknikprogrammet på Holavedsgymnasiet i Tranås där han tog sin examen i somras. Varje år tar vi på OEM Motor in en eller flera personer till vårt traineeprogram där de får prova på flera olika roller på företaget. Traineeprogrammet pågår i sex månader och går sedan oftast över i en anställning.

Företagsnytt
walter stoltz
NAMN: Walter Stoltz

ÅLDER: 19 år

BOR: Född och uppvuxen i Tranås

INTRESSEN: Vara med kompisar. På sommaren gillar jag att vara ute på sjön.

DRÖMMER OM: Prova på att jobba utomlands och kanske bli arkitekt.

Hej Walter, hur känns det att vara OEM Motors nya trainee?

Det känns jättekul! Jag har blivit mottagen bra och det är väldigt trevliga människor här på kontoret. Det här är mitt första arbete efter studenten så det är självklart lite ovant att inte sitta vid skolbänken. Men jag saknar inte tentor och att plugga på kvällarna.

Hur kom du i kontakt med oss?

OEM Motor besökte Holavedsgymnasiet och höll en presentation om traineeprogrammet. Sanningen är att jag var sjuk den dagen, men min lärare berättade om upplägget och visade presentationen i efterhand och jag blev direkt intresserad och skickade in min ansökan. Att få prova på olika roller och uppgifter lockade mer än att söka till en tjänst som exempelvis montör på något annat Tranås-företag.

Vad har du för förväntningar på Traineeprogrammet?

Jag hoppas kunna lära mig så mycket som möjligt och framför allt få prova på arbetslivet på riktigt. Det känns bra att inte ha valt någon specifik inriktning ännu. Alla roller och uppgifter intresserar mig och jag tror att jag under de här månaderna kommer att landa i vad jag tycker är roligast.
Jonas Nyström, som är affärsområdeschef för Drivelektronik och Motorer, är Walters handledare under traineetiden. Jonas har arbetat inom OEM-koncernen i 23 år och har sett många unga talanger utvecklas och växa in i olika roller på OEM Motor.

Jonas, vad tycker du fördelarna är med att ha ett traineeprogram?

Jag tycker det finns många fördelar. Eftersom en trainee får prova på flera olika områden får även vi som arbetsgivare en möjlighet att se vart i företaget personen passar bäst. Det är även en extra resurs som kan hoppa in och stärka upp där behovet är störst just för tillfället.

Om du riktar dig till de som funderar på att söka sig till ett traineeprogram, vilka är dina bästa råd?

Tveka inte. Ett traineeprogram är en perfekt möjlighet att komma in i arbetslivet. Du får oftast prova på olika typer av roller och arbetsuppgifter och du får en unik inblick i många delar av verksamheten.

 

Vi hälsar Walter varmt välkommen till oss på OEM Motor och hoppas att han ska få ut maximalt av sin tid som trainee. Vi värderar våra anställda högt och tycker det är viktigt att alla ska trivas. Vi vill skapa rätt möjligheter och förutsättningar för medarbetare att utvecklas inom bolaget och bygga vidare på sin karriär. 

walter stoltz jonas nystrom
Teknisk rådgivning
Jonas Nyström OEM MotorJonas Nyström

Affärsområdeschef

Drivelektronik & Motorer

075-242 44 34 075-242 44 34

Skicka e-post Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

phone 075 - 242 44 00

Skicka e-post Skicka e-post