lyftkedja till sågverk hållbarhet
Publicerat: 2023-05-04

Fem argument för att använda en fleyerkedja av hög kvalitet i ditt sågverk

Fleyerkedjor, eller lyftkedjor, är en viktig del av materialhanteringen i ett sågverk. Sågverk använder fleyerkedjor och transportörkedjor för att flytta tunga stockar och timmer från en plats till en annan inom sågverket. De används även i sorteringsverken för att hantera de färdiga träprodukterna, såsom plankor och brädor, efter att de kapats och bearbetats. Hög kvalitet på fleyerkedjan är avgörande för en hållbar lösning.

Motion Academy
Att fleyerkedjorna i sågverk är av hög kvalitet, säkra och i gott skick är avgörande för att undvika olyckor och skador på personal. En annat starkt argument är att effektiviteten ökar, eftersom en fleyerkedja av hög kvalitet har längre livslängd än en billigare kedja och på så sätt minskar kostnader för reparation och utbyte över tid.  

Här listar vi fem argument för att välja en fleyerkedja av hög kvalitet till ditt sågverk:

  1. 1. Säkerhet: En högkvalitativ fleyerkedja är utformad för att klara av höga belastningar och påfrestningar som kan uppstå i en sågverksmiljö. Detta minskar risken för olyckor och skador på personalen och ökar säkerheten på arbetsplatsen.

  2. 2. Tillförlitlighet: En fleyerkedja av hög kvalitet är tillverkad av högkvalitativt stål och har genomgått rigorösa tester och inspektioner för att säkerställa att den är tillförlitlig och hållbar. Detta minskar risken för avbrott i produktionsflödet, vilket kan leda till förlust av tid och pengar.

  3. 3. Anpassningsbarhet: En högkvalitativ fleyerkedja kan anpassas till olika arbetsmiljöer och användningsområden. Till exempel kan man välja olika längder, storlekar och kapaciteter beroende på behovet. Kvalitetskedjor är även ytbehandlade mot rost vilket är viktigt i fuktiga miljöer.

  4. 4. Effektivitet: En fleyerkedja av hög kvalitet kan hjälpa till att öka effektiviteten på sågverket genom att minska antalet produktionsstopp och risken för personskador vid kedjebrott.

  5. 5. Lång livslängd: En högkvalitativ fleyerkedja har en längre livslängd än en billigare och mindre hållbar kedja. Detta minskar kostnaderna för reparationer och ersättningar över tid och kan leda till en större besparing på längre sikt.

från vårt sortiment rekommenderar vi följande produkter till ditt sågverk

Fleyerkedjor och lyftkedjor från Sedis

Rullkedjor

Transportörkedjor

Teknisk rådgivning
Michael Jönsson OEM MotorMichael Jönsson

Kundansvarig säljare - Syd & produktansvarig

Transmission

075-242 44 04 075-242 44 04

Skicka e-post Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

phone 075 - 242 44 00

Skicka e-post Skicka e-post