Elmotorer för tuffa miljöer

Elmotorer för tuffa miljöer

Industriella motorer är en grundläggande komponent inom en rad olika sektorer, och när det gäller extrema miljöer eller applikationer med höga krav, så är specialanpassade motorer absolut nödvändiga. Motorer som är konstruerade för att klara av tuffa förhållanden måste möta en rad specifika standarder och klassningar, såsom ATEX, IP-klassning och FDA-godkännanden.

ATEX-klassade elmotorer

ATEX-klassade motorer är avsedda för användning i potentiellt explosiva miljöer, vilket gör dem oumbärliga inom kemisk industri, olje- och gasindustrin samt dammfyllda miljöer som spannmålsanläggningar. Dessa motorer är utformade för att förhindra antändning av explosiva gaser eller damm, och säkerställer därmed en säker drift i riskfyllda områden.
ATEX symbol

elMotorer med Hög IP-klassning

IP-klassning är ytterligare en viktig faktor för industriella motorer. En IP-klass på minst 65 är vanlig för motorer som måste motstå damm, smuts och vatten. Dessa motorer är idealiska för användning i tuffa utomhusmiljöer eller där motorerna regelbundet utsätts för tvättning, som inom livsmedelsindustrin eller i fordonstvättar.

AC-motorer med hög IP-klassning

Bortslösa motorer med hög IP-klassning

EC-motorer och EC-fläktar med hög IP-klassning

elmotorer som klarar Extrema temperaturer och strålning

Motorer som används i extrema temperaturer, vare sig det är mycket höga eller låga, måste också vara robusta. Dessa motorer är ofta speciellt konstruerade för att kunna hantera de mekaniska spänningar som temperaturväxlingar för med sig, samt för att bibehålla prestanda oavsett omgivande förhållanden. När det kommer till användningsområden som rymden eller miljöer med hög strålningsnivå, krävs det motorer som inte bara är tillförlitliga utan också kan fungera under långa perioder utan underhåll. I vakuum och under andra extremförhållanden där konventionella smörjmedel och material kan misslyckas, används motorer designade med särskilda material och smörjtekniker.
Teknisk rådgivning
Jonas Nyström OEM MotorJonas Nyström

Affärsområdeschef

Drivelektronik & Motorer

075-242 44 34 075-242 44 34

Skicka e-post Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

phone 075 - 242 44 00

Skicka e-post Skicka e-post