nafsa solenoider elektromagneter
Publicerat: 2021-12-13

Nafsa i närbild | Lär dig mer om solenoider och elektromagneter

NAFSA är ett spanskt familjeföretag som grundades 1996 av Fernando Zuberogoitia och drivs numera av andra generationen. Företaget är baserat i Gernika, Baskien, som är specialiserade på design och skräddarsydd tillverkning av solenoider, elektromagneter och elektromagnetiska enheter. Ungefär 87 % av Nafsas produktion består av specialtillverkade produkter.

Motion Academy
NAFSA tillverkar en mängd olika typer av solenoider och elektromagneter. Från enkelverkande, till dubbelverkande, bistabila, dubbelverkande bistabila, låssolenoider, och hållmagneter.

Det finns ett brett utbud av driftspänningar och möjliga kundanpassningar tillgängliga. Produkterna finns med klassningar från IP00 till IP65. Nafsa solenoider används inom en rad olika industrisektorer. Till exempel inom;

  • Bilindustri
  • Lyftar och hissar
  • Kraftverk
  • Kollektivtrafik
  • Medicinteknik

I den här artikeln går vi igenom olika typer av solenoider och elektromagneter och hur de fungerar.
solenoider tillverkare nafsa
nafsa enkelverkande solenoider
I den här typen av solenoider går slaget från utgångsläget till slutlig position med hjälp av elektromagnetism. Återgången till startposition sker av yttre kraft eller av en fjäder integrerad i solenoiden.
enkelverkande solenoid nafsa ritning
enkelverkande solenoid nafsa

enkelverkande solenoider i sortimenetet

enkelverkande dubbelspole
enkelverkande dubbelspole solenoid ritning
ERD-serien är enkelverkande solenoider som har dubbelspole, en av dem med låg resistans (pulsspole) och den andra med hög resistans (hållspole). Dessa används vanligen när 100 % arbetscykel och stor kraft vid början av slaget behövs.

solenoider enkelverkande dubbelspole i sortimentet

bistabil reversibel bistabil solenoid

I bistabila solenoider görs slaget från olåst till låst position med hjälp av elektromagnetism. Återgången till startposition sker genom en polvänd puls eller med en yttre kraft alternativt med integrerad fjäder.

Vid strömlöst tillstånd har de bistabila solenoiderna två fasta lägen. Ett hålls med permanentmagnet och det andra av en returfjäder eller externa krafter.

Den här typen av solenoider är perfekta att använda när både upplåsning och låsning hålls under lång tid.

En reversibel bistabil solenoid har två vilopositioner. De fram och återgående rörelserna åstadkoms med polvända signaler. Plungern hålls i varje ändläge med permanentmagneter.

 
bistabil reversibel bistabil ritning

skillnader mellan bistabil och reversibel bistabil

bistabila och reversibla bistabila solenoider i sortimentet

reversibel solenoid

ECR-serien av elektromagneter är reversibla solenoider där slaget görs av den alternerande strömsättningen av två spolar. Var och en måste aktiveras för slag åt respektive riktning. För att hålla slutlig position måste spolen vara under spänning.

Dessa solenoider är verkligen användbara i de applikationer där kraften måste vara densamma för både tryck och retur.

 
reversibel solenoid ritning

reversibla solenoider i sortimentet

solenoider for lasanordningar

Här används enkelverkande solenoider där hela slaget görs med hjälp av elektromagnetism och returrörelsen av extern kraft eller en integrerad returfjäder.

För att öka förmågan att uppta radiella krafter har den utgående axeln förstärks.

Solenoiderna går att få med givare för att identifiera öppet eller stängt läge samt anpassas för aktiv eller passiv låsning.

 
solenoider lasanordningar

solenoider för låsanordningar i sortimentet

elektromagneter
Dragkraften och hållkraften i elektromagneter görs med permanentmagneter och krafterna släpps vi strömsättning. Produkttypen är lämplig att använda när man vill säkerställa fixering av en last i strömlöst läge.

elektromagneter i sortimentet

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

phone 075 - 242 44 00

Skicka e-post Skicka e-post