US Digital

US digital encoder pulsgivare
US Digital började deras resa 1980 i California, när grundaren David Madore inte kunde hitta en encoder som mötte hans krav. Som ingenjör åt ett medicinskt ultraljudbolag så blev han medveten av det självklara behovet för optiska encodrar som var praktiska, enkla och pålitliga.
US Digital skapade sin första inkrementella encoder och revolutionerade ”motion control” industrin med dess enkelhet och pris. Idag används US Digitals encodrar inom brett varierade områden, så som: Stegmotorer, robotar, medicin- och labbutrustning, tillsatstillverkning, industriell automation, förnybar energi, och många andra olika applikationer som behöver positionsåterkoppling eller ”motion control“ generellt.

Fakta om tillverkaren

  • Grundat 1980
  • Lokaliserade i Vancouver, Washington, USA
  • Över 120 anställda

Exempel på produkter

Gruppbild

Encoder / Pulsgivare

En encoder, eller Pulsgivare som det också kallas är ett optiskt instrument som översätter rotation eller en linjär rörelse till en digital signal för att övervaka och kontrollera saker så som hastighet, riktning, rörelsedistans och position. US Digital har närmare en miljon kvalitativa encodrar på lager, redo att skickas på beställning. US Digital arbetar mest med två olika typer av encodrar: Absoluta, och inkrementella encodrar. En absolut encoder rapporterar en exakt axelvinkel vid 360-graders axelrotation. En Inkrementell encoder ger ut en position i förhållande till en ”Home“ eller noll-position. Beroende på behov av precision och miljöområde så kan US Digital använda optiska eller magnetiska sensorer.

Absolut Encoder
Inkrementell Encoder
OEM Motor säljer US Digital i Sverige.

produkter i sortimentet

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

phone 075 - 242 44 00

Skicka e-post Skicka e-post