Kundcase Frodinge Hallerum Timber
Publicerat: 2021-12-16

Kundcase Frödinge Hällerum Timber

Vi har träffat Johan Sethsson som jobbar inom teknikgruppen på sågverket Frödinge Hällerum Timber strax utanför Vimmerby i Småland. Johan kontaktade OEM Motor under hösten då de hade problem med upp till 10 driftstopp per dag i produktionen på en specifik bana.

Kundcase

Frodinge Hallerum Timber logo

FAKTA FRÖDINGE HÄLLERUM TIMBER


Verksamhet:
Sågverk och hyvleri
Grundades: 1912
Antal anställda: ca 80

video cannot show image

I ett sågverk, precis som i många andra industrier, är det ytterst viktigt att produktionen flyter på utan stopp. Varje drift i sågverket är viktig, och flödet mellan de olika banden måste synkroniseras för att undvika haveri som kan bli kostsamma.

På Frödinge Hällerum Timber hade man problem med en utmatning efter kantverket. Kantverket byttes ut 2019, vilket ledde till att hastigheten på bandet ökades. Banan som berördes är 17 meter lång och innehåller två olika drifter. Problemet var att drift nummer två gick långsammare än drift nummer ett. Brädorna hamnade på hög, vilket ledde till flera stopp per dag, som fick hanteras manuellt. 

Johan Sethsson, som arbetar inom teknikgruppen på sågverket, tog kontakt med OEM Motor. 

- Vi vet att OEM Motor har både rätt kompetens och rätt produkter för att lösa problemet. Efter en del uträkningar kunde vi snabbt byta ut ett kedjehjul som reducerade hastigheten på första driften med ca 25 %. Från att ha haft ca tio stopp på banan per dag har vi nu i värsta fall ett om dagen, berättar Johan. 

- Vi fick en snabb, effektiv och hållbar lösning. Kostnaden räknade vi hem första dagen.

Teknisk rådgivning
Morgan Holmström OEM MotorMorgan Holmström

Produktansvarig, Transmission

Kedjedrifter, kilremmar

075-242 44 23 075-242 44 23

Skicka e-post Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

phone 075 - 242 44 00

Skicka e-post Skicka e-post