Servomech

Servomech
Servomech konstruerar och tillverkar ett brett spektrum linjära ställdon och domkrafter. Ställdonen och domkrafterna går att få med trapetsgänga eller kulskruv. En trapetsgänga är en gängad stång med relativt hög stigning, kulskruven liknar trapetsstången men är försedd med kulor som löper i en eller flera kulbanor, likt ett sfäriskt kullager. Detta ger tystare gång, lägre friktion, längre livslängd, högre precision men medför också ett högre inköpspris.

Företaget grundades 1989 och tillverkar alla viktiga delar i sin egen fabrik för att skapa full kontroll över processen och att säkerställa kvaliteten. De är specialiserade på linjära produkter för både den tyngre tillverkningsindustrin och lättare applikationer. Servomech SpA representeras i dag av två varumärken. 

  • Servomech som fokuserar på industriapplikationer i segmentet medium till stora applikationer.  
  • Linearmech fokuserar automations och mekatronik branschen.

Utifrån applikationens specifikationer som sammanställs i ett särskilt dokument, tas den optimala lösningen fram i samarbete mellan tillverkarens utvecklingsavdelning och våra produktspecialister. Efter att ställdonets eller domkraftens konfiguration fastställts av fabriken och godkänts av kunden startar den kvalitetsstyrda tillverkningsprocessen. Kontrollmätningar och tester utförs under hela processen för att avslutas med provkörning av varje linjärt ställdon eller domkraft.

Servomechs sortiment lämpar sig utmärkt för att ersätta hydraulik i applikationer som kräver god kontroll och bra driftsekonomi.

Linearmechs sortiment riktar sig mera mot automationsbranchen och då främst som en ersättare för pneumatik.

Fakta om tillverkaren

  • Grundades 1974
  • Huvudkontor i Bologna
  • Familjeägt
  • Processtyrd produktion

Exempel på produkter

video cannot show image
Servomech
OEM Motor säljer Servomech i Sverige.

produkter i sortimentet

linjära ställdon

domkrafter

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

phone 075 - 242 44 00

Skicka e-post Skicka e-post