THK

THK Logo
THK´s kreativa idéer och unika teknik har gjort företaget till en pionjär i världen vad gäller utvecklingen av mekanismer för linjär rörelse (Skenstyrning). Idag är deras enheter för linjär rörelse en oumbärlig komponent i mekaniska och elektroniska system inom ett brett utbud av industrier. THK har också utvecklat många andra unika mekaniska komponenter, bland annat momentkulbussningar, kulskruvar, kryssrullager och länkarmar. Idag anses THK vara världsledande inom sin bransch och är ett etablerat varumärke över hela världen.

THK´s företagsnamn står för ”Tuffhet,” ”Hög kvalitet,” och ”Kunskap”. Deras mål är att bidra till förbättringar inom samhället och utvecklingen av industrin. Detta genom att fokusera på dessa tre principer, i både deras process för teknikutveckling och produkttillverkning.

THK har ett flertal tillverkningsenheter både i Europa, Amerika och i Asien. I dagsläget arbetar ca 14 000 personer inom THK koncernen.

Fakta om tillverkaren

  • Grundades år 1971
  • Huvudkontor i Tokyo, Japan
THK Linear Motion guide
THK stenstyrningar

Skenstyrning, Thk's huvudprodukt

En produkt som gör det möjligt att utveckla maskiner med hög precision, hög styvhet, låg energiförbrukning, hög hastighet och lång livslängd. Skenstyrningen finns i en rad olika utföranden, såsom med/utan kulkedja, med/utan rullkedja och traditionell.

THK kulskruv

Kulskruv, en effektiv matningsskruv

Tack vare att kulan utför en rullande rörelse mellan skruvaxeln och muttern blir detta en mycket effektiv matningsskruv. Jämfört med en konventionell trapetsskruv kräver denna produkten endast en tredjedel så stort vridmoment. Detta gör att den lämpar sig när man vill spara energi och/eller dimensionera ner drivmotor/växel.

THK skenstyrning kulkedja

Skenstyrning med kulkedja

SHS, SSR, SHW, SRS, SCR, EPF, SVR/SVS

Användning av kulhållare eliminerar friktionen mellan kulorna vilket ger ett lågt ljud, acceptabel drivningsljud, långtids underhållsfri drift och mycket hög hastighetsrespons.
THK skenstyrning traditionell

Skenstyrning (traditionell)

HSR, SR, NR/NRS-X, HRW, SRS-G, RSR, HR, GSR, CSR, MX, JR, HCR, HMG, HDR

Denna typ av skenstyrning finns i en mängd olika utförande, frfån miniatyrer med 1 mm skenbredd till stora vagnar med statiskt bärhetstal på 760 ton.
THK kulskruv DIN standard

Kulskruv i din-standard

EBA, EBB, EBC, EPA, EPB, EPC

I THK`s DIN-standard kulskruvar rullar belastade kulor i spåret mellan skruven och mutterns gänga. Detta gör att skruv/mutter kan ta upp axiella laster. För att möjliggöra en oändlig axiell rörelse måste kulorna, efter att de plockats upp ifrån slutet av den belastade cykeln, föras tillbaka till början av gängan igen. Detta kan ske på olika sätt, tex att kulan via utanpåliggande rör hoppar tillbaka över ett par gängor, alternativt att man har en passage genom hela mutter tillbaka.
THK precisionsskruv

Precisionsskruv med kulhållare

SBN-V/SBN, SBK, HBN, SDA-V, SBKH

En kulskruv som ger lågt ljud, små momentvariationer och en lång underhållsfri drift genom användning av kulhållare.
THK linjarenhet

Linjärenheter med hög precision

SKR/KR linjärenheter har hög styvhet och precision. De har en skenstyrning i kombination med en integrerad kulskruv. Genom att använda en linjärenhet kan man minska antalet detaljer och sänka konstruktionskostnaderna. SKR ger en drift med hög hastighet, lägre ljud och längre underhållsfri drift än den konventionella modellen KR genom användning av kulkedja/kulhållare i skenstyrningen och kulskruvenheten.

THK linjarenhet aluminium

Linjärenhet med aluminiumbas

GL/GL-N består av en aluminiumplatta som kan kombineras med en skenstyrning, ett standardiserat överbord, olika drivsystem etc. GL-N har kulkransförsedda LM-styrningar som används för guidedelen. Skruv- och bandalternativ finns att tillgå för drivsystemet. Modellen GL är en enkelaxlad linjärenhet som gör det möjligt för en kulskruvsdrivning eller en remdrivning att vara integrerad.

OEM Motor säljer THK i Sverige.
Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

phone 075 - 242 44 00

Skicka e-post Skicka e-post